Zdravím všechny,
založil jsem v Mostě nezávislé médium s takovým docela polopatickým názvem Regionální média - Mostecko.
Momentálně se potýkám s tím, že nemám programátora a chtěl jsem se místní komunity zeptat, zda by mi mohla doporučit jednoho takového, který by mohl pomoci se správou webu a pro něj/ní zřejmě dost basic věcmi, které já nemám podchycené. A v budoucnu pak s rozvojem webu. O grant teprve budu žádat, nicméně na odměně se samozřejmě domluvíme, práce má být placena.
A teď něco o projektu samotném. V Mostě vždycky panovalo silné mediální bezvětří a místní politika a úroveň rozvoje města tomu odpovídá. Absence objektivních a do kontextu zasazených informací mě zkrátka štvala, což mě přimělo založit lokální online noviny.
Projekt je koncipován jako nezávislý a neziskový s tím, že jediným příjem budou granty a příspěvky čtenářů. Na otázku, zda je možné něco takového zrovna v Mostě udržet vám později odpovím svým vlastním osudem. I gonna swim, you can watch. Přirozeně, kdybych poslouchal pouze racio, tak ten projekt nikdy nezaložím.
Název projektu je designován neutrálně proto, aby umožnil případné regionální mutace neboť vizí je i podpora rozvoje regionální žurnalistiky tam, kde na to nejsou podmínky.
Adresa webu je: www.most.regionalni.media
Ne, že by zrovna v Mostě pro regionální žurnalistitku panovaly skvělé podmínky, které bychom mohli tzv. vyvážet. Ale věřím, že odbourat vstupní bariéry v podobě již existujícího webu a interních procesů může pomoci rozvázat ruce těm, kteří by ve svém městě chtěli psát o důležitých tématech, ale nemají k tomu nástroje. Je to ale otázka budoucnosti, nejprve je třeba stabilzovat projek v Mostě. Kvůli tomuto městu vznikl a jemu se prioritně chci věnovat.
Každopádně za kontakt na programátora/progamátorku budu velmi rád. Pokud má kdokoliv jakékoliv dotazy, sem s nimi.
Všem vám držím palce s vašimi projekty a s vaší prací a posílám pozdravy ze Sudet.
Milan Krám